Μπισκότα σαμπλέ

Αφράτα μπισκότα σαμπλε που λιώνουν στο στόμα 




Υλικά


300 γρ φυτίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού) 

1 αυγό 

380 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή φλιτζάνια) 

1 κγ μπέικιν 

2 βανίλιες 


Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτινη με τη ζάχαρη άχνη να αφρατεψει και να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το αυγό ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπεικιν και τις βανίλιες.

Η ζύμη μας είναι μαλακή και εύπλαστη.

Κάνουμε μπαλάκια 15 γρ το ένα και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Με ένα πιρούνι πατάμε πάνω απ το μπαλάκι και αφήνουμε το αποτύπωμα του.


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Αφού βγάλουμε τα μπισκοτάκια και κρυώσουν τα γεμίζουμε με την αγαπημένη μας μαρμελάδα και τα περνάμε αν θέλουμε από ινδοκάρυδο. 

Μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη λίγο μείγμα και να προσθέσουμε 1 κγ κακάο για σοκολατένια μπισκότα, γίνονται χιλιονοστιμα.

Το μείγμα θα μας βγάλει 2 ταψιά της κουζίνας περίπου 60 μπισκότα. 

------------------------------------------------------------

Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 

Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.

-------------------------------------------------------------



2 comments

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για της πολύ ωραίες συνταγές σας!!!! καλές γιορτές με υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή