Στρογγανόφ
Το μοσχάρι Στρόγκανοφ ή βόειο κρέας Στρόγκανοφ είναι ένα ρωσικό πιάτο με σοταρισμένα κομμάτια από βοδινό κρέας και σερβίρεται με μια σάλτσα με σμετάνα(ξινή κρέμα) . Από τις ρίζες του στα μέσα του 19ου αιώνα στη Ρωσία, έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο μετέπειτα, με σημαντικές παραλλαγές από την αρχική συνταγή.
1 κιλό φιλέτο μοσχάρι κομμένο λεπτές φέτες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά κομμένο λεπτές φέτες
2 καρότα
500 γρ μανιτάρια κομμένο φέτες
2 κσ μουστάρδα
100 ml λευκό κρασί
4 κσ ελαιόλαδο
500 γρ ζωμός βοδινού
1 κσ αλεύρι
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και απ τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε το κρέας και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, το αλεύρι και σοταριστουν για 6-7 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ζωμό.
Χαμηλώνουμε και αφήνουμε για 10 να σιγοβράσει.
Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι πιπέρι θυμάρι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
0 comments