Κέικ μαρμπέ με κεφίρ και λεμόνι
Απ τα ωραιότερα και μυρωδάτα κέικ που θα φτιάξετε!! Υλικά- 4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (300 γρ)
- 1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ (130 γρ)
- 1/2 φλιτζάνι κεφίρ (90 γρ)
- πολτός από μισό λεμόνι με τη φλούδα του
- 2 κσ κακάο αραιωμένο σε λίγο γάλα
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(3 μισή φλυτζάνια)
- 2 βανίλιες
- 3 κγ μπέικιν
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, 4 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι , το κεφίρ, τον πολτό το αλεύρι κουταλιά κουταλιά με τις βανίλιες και το μπεικιν κοσκινισμένα. Χτυπάμε ελαφρά ένα λεπτό ακόμα.
Παίρνουμε 7-8 κσ. από το μείγμα, προσθέτουμε το κακάο αραιωμένο σε λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ, τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Στρώνουμε το μισό απ το άσπρο μείγμα, συνεχίζουμε με το μείγμα κακάο και τελειώνουμε με το υπόλοιπο.
Με ενα καλαμάκι απο σουβλάκι ανακατεύουμε κυκλικά το μείγμα να δημιουργούμε "νερά"
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά ή 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ μέσα στη φόρμα προτού το ξεφορμάρουμε.
Απ τα ωραιότερα και μυρωδάτα κέικ που θα φτιάξετε!!!!
Ακολουθήστε με στο Instagram
Βρείτε τη σελίδα μου στο στο Facebook
0 comments