Μηλόπιτα
Υλικά
2 μέτρια αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφίρ
1 /3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κγ κανέλα
1 κγ μπέικιν
2 βανίλιες
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γοχ
1 μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
Στον πατο του ταψιού βάζουμε :
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και κανέλα
3 μέτρια μήλα κομμένα σε φετάκια
Εκτέλεση
Απο νωρίς βγάζουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κεφίρ και το ηλιέλαιο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα και τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ταψί 25εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε την ζάχαρη και την κανέλα να πιάσει ολη την επιφάνεια του ταψιού.
Στρώνουμε τα μήλα πανω απ την κανελοζαχαρη και πασπαλίζουμε αν θέλουμε λιγη κανελοζάχαρη ακόμα
Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε να παει σε ολη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 35 - 40 ανάλογα το φούρνο.
Βγάζουμε απ το φούρνο, ανάποδογυρίζουμε μετα απο 10 λεπτά.
0 comments