Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
1 κιλό τριμμένη κιτρινη κολοκυθα
300 γρ ζάχαρη (1μιση ποτήρι)
200 γρ σταφίδα
100 γρ καρύδι χοντροτριμμενο
1κγ κανέλα
1 βανίλια
1 κούπα κανελοζαχαρη για να πασπαλίσουμε τα φύλλα
1 /3 κούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και με ενα κουτάλι ξύνουμε τις ίνες.
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Παίρνουμε ενα κιλό απ την τριμμένη κολοκύθα. Οση μένει την κρατάμε σε σακουλακι στην κατάψυξη. Κρατάει αρκετό καιρό.
Αφήνουμε να στραγγίσει η τριμμένη για μισή ωρα, να βγάλει τα υγρά της.
Βάζουμε την σταφίδα σε βραστό νερό για 10 λεπτά και στραγγίζουμε.
Βάζουμε ολα τα υλικά σε ενα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδώνουμε τα δύο πρώτα. Πασπαλίζουμε λάδι και κανελοζαχαρη.
Απλώνουμε λίγη απ τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου. Γυρίζουμε προς τα μέσα αριστερά και δεξιά το φύλλο και ρολαρουμε.
Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο.
Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Λαδώνουμε απο πάνω και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζαχαρη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά.
0 comments