Ψωμί με λάδορίγανη

 


ΥΛΙΚΆ

Θα χρειαστούμε :


550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

1 φακελάκι μαγιά

1 κγ Αλάτι

1/2 κγ ζάχαρη

340 ml χλιαρό νερό.

3 κσ ελαιόλαδο 

1κγ ρίγανη 

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ :

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας. 

Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη τη μαγιά και το νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μας για 2 με 3 λεπτάκια ή για περισσότερο ανάλογα τις αντοχές μας..αφου ζυμωθεί το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος ή στην κουζίνα μας για πιο γρήγορα ανάβοντας το φούρνο στους 50 βαθμούς. Μετά από 1 ώρα είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.

 Ανοίγουμε το καπάκι του μπολ και βλέπουμε ότι το ζυμαράκι έχει φουσκώσει αρκετά.Ρίχνουμε  λαδι  και ρίγανη και ζυμώνουμε   ισα ίσα για να δώσουμε σχήμα στο ψωμάκι μας.

 Για να κάνουμε τα διπλώματα στο ψωμί μας ζυμώνουμε τα καρβέλια μας από έξω προς τα μέσα και το γυρίζουμε στη λαδόκολλα με τα διπλώματα προς τα πάνω. Εδω μπορουμε να το κάνουμε και με τον παραδοσιακό τρόπο,τα διπλώματα δηλαδη απ την κάτω πλευρα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα από κάτω, βάζουμε τα καρτελάκια  στη λαδόκολλα  και από πάνω παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα το βρεχουμε καλά το στραγγίζουμε και το βάζουμε πάνω απ το ψωμάκι μας. Ψήνουμε για μισή ώρα ή 40 λεπτά μεχρι δηλαδή να ψηθεί το ψωμί και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το δικό μας ψωμάκι σε μιάμιση ώρα και ζυγισμενο 370 γρ το κάθε καρβέλι.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σε κάθε καρβελακι ελιές ή τυρί 



0 comments