κρέμα προφιτερόλ
Υλικά
1500 Ltr φρέσκο γάλα
250γρ ζάχαρη
150γρ κορν φλάουρ
80 γρ κακάο
200 κουβερτούρα γάλακτος
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml φρέσκο γάλα
2 κρόκους αυγού
40 γρ κορν φλάουρ
120 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
15 σουδάκια
Εκτέλεση
Κρέμα προφιτερόλ
Σε ενα κατσαρόλακι βάζουμε το γαλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουρ . Ανακατεύουμε με ένα σίρμα μέχρι να πήξει.
Το κατεβάζουμε απο το μάτι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά να λιώσει και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ενα σύρμα. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. . Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Συναρμολογούμε Αφού κρυώσει η κρέμα ζαχαροπλαστικής παίρνουμε τα σου και τη βοήθεια του κορνε ή ενος κουταλιού τρυπάμε στο κάτω μέρος και γεμίζουμε με την κρέμα .Σε βάθη μπολ κάνουμε μια στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικης, ρίχνουμε τα σου, σκεπάζουμε με την κρέμα προφιτερόλ Διακοσμούμε με τριμμένη κουβερτούρα ή ροζετες σαντιγίς.
Συνταγή για Σουδακια
Υλικά
450ml νερό
125 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
250 γρ αλεύρι
4 αυγά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το αλεύρι, το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να κάνει ο πάτος μια άσπρη μάζα τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το κατεβάζουμε απ τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει. Προσθέτουμε μετά τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε τα Σουδακια στο μέγεθος που θέλουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 25 λεπτά περίπου για το κανονικό μέγεθος, αν θέλουμε μεγαλύτερο ψήνουμε 10 λεπτά παραπάνω.
Μπορούμε να πάρουμε έτοιμα σουδακια ή για πιο εύκολα βάζουμε κρουασανακια αντι για σουδακια.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments