Νηστίσιμη μηλόπιτα

 


Υλικά

Μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού 

4 μέτρια μήλα

100 ml ελαιόλαδο (3/4 φλιτζανιού) 

180 γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι)

160 ml χυμό πορτοκάλι(1 φλιτζάνι) 

2 βανίλιες

300 γρ αλεύρι φαρινα

1 φλιτζάνι κανελοζαχαρη για πασπαλισμα

1κγ μαργαρίνη 

Εκτέλεση 

Τα μήλα και τα πορτοκάλια που θα χρειαστούμε τα αφήνουμε αρκετή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. 

Βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθεί σε μεσαία ταχύτητα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκάλι,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 2-3 λεπτά. 

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τις βανίλιες. Χτυπάμε για 1 λεπτό και είναι έτοιμο. 

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. 

Λαδώνουμε ελαφρά ενα ταψί  25εκ. και στρώνουμε μια λαδόκολλα απο πάνω, να πιάσει όλη την επιφάνεια. Μ αυτό τον τρόπο δεν θα "φύγει" η λαδόκολλα απ τη θέση της οταν ρίξουμε το μείγμα,και τα μήλα δεν θα κολλήσουν στο ταψί. 

Περνάμε την επιφάνεια με 1κγ μαργαρίνη και πασπαλίζουμε κανελοζαχαρη. 

Στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε ξανά με κανελοζαχαρη αν μας περισσέψει. 

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ πανω απ τα μήλα και στρώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. 

Ψήνουμε για 40 - 45λεπτά, πάνω κάτω αντιστάσεις στους 160 βαθμούς. 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά ανάποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα. 




0 comments