ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ φασόλια γίγαντες
- 1/2 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- ή 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κσ πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό να σκεπάζονται και τα μουλιασουν για 10 με 12 ώρες.
- Ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό.
- Βάζουμε τους γίγαντες στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μισοβράσουν περίπου 45 λεπτά.
- Όσο βράζουν οι γίγαντες εμείς παίρνουμε και τηγανίζουμε τα λουκάνικα αφού πρώτα τα κόψουμε σε χοντρές φέτες Τηγανίζουμε και βάζουμε σε πιάτο.Δεν θα βάλουμε λάδι στο τηγάνι γιατί το χωριάτικο λουκάνικο έχει λίπος.
- Αφού μισοβράσουν τα φασόλια μας τα ετοιμάζουμε για το φούρνο.
- Σε ενα μέτριο ταψί ή σε γάστρα ρίχνουμε τα φασόλια με το ζουμί τους. Κοιτάμε να σκεπάζονται τα φασόλια με το ζουμί και προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειάζεται . Θα ξαναβράσουν στο ταψί.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδακι ψιλοκομμένο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, τα καρότα κομμένα, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα . Βάζουμε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για 3 τέταρτα περίπου,μέχρι να δέσει η σάλτσα . Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να έχουν μείνει με τη σάλτσα και το λάδι τους να μην έχουν στεγνώσει.
0 comments