Φασόλια γίγαντες με χωριάτικο λουκάνικο

 


ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ φασόλια γίγαντες 
  • 1/2 κιλό χωριάτικα λουκάνικα 
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  •  ή 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη 
  • 1 κσ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 καρότα 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης 
  • Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  • Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό να μουλιασουν για 10 με 12 ώρες.
  • Ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Για πιο γρήγορα τα βάζουμε στη χύτρα για 15 λεπτά περίπου.
  • Αφού μαλακώσουν τα φασόλια μας τα ετοιμάζουμε για το φούρνο.
  • Σε ενα μέτριο ταψί ή σε γάστρα ρίχνουμε τα φασόλια με ελάχιστο απ το ζούμε τους. 
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδακι ψιλοκομμένο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, τα καρότα κομμένα, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες. Βάζουμε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για 3 τέταρτα περίπου,μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  •  

0 comments