ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ φασόλια γίγαντες
- 1/2 κιλό χωριάτικα λουκάνικα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- ή 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κσ πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασόλια σε κρύο νερό να μουλιασουν για 10 με 12 ώρες.
- Ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό και βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Για πιο γρήγορα τα βάζουμε στη χύτρα για 15 λεπτά περίπου.
- Αφού μαλακώσουν τα φασόλια μας τα ετοιμάζουμε για το φούρνο.
- Σε ενα μέτριο ταψί ή σε γάστρα ρίχνουμε τα φασόλια με ελάχιστο απ το ζούμε τους.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδακι ψιλοκομμένο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, το μαϊντανό, τα καρότα κομμένα, την πιπεριά, το λάδι, αλάτι πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες. Βάζουμε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για 3 τέταρτα περίπου,μέχρι να δέσει η σάλτσα.
0 comments