Βασιλόπιτα κέικ



Υλικά
 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

250 γρ βούτυρο

 170 γρ γάλα φρέσκο 

300 γρ ζάχαρη 

4 αυγά 

2 βανίλιες 

1 κγ μπέικιν 

1 πορτοκάλι πολτός όπως είναι με τη φλούδα του. 

Γλάσο
 270 λευκή κουβέρτα 

1 κσ ηλιέλαιο 

Λιγο αμύγδαλο ασπρίσμενο και καβουρδισμενο για διακόσμηση. 

Εκτέλεση
 Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,τα αυγά και το βούτυρο, το γάλα το βγάζουμε μισή ώρα νωρίτερα. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. 

Στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε για λιγο το βούτυρο μόνο του να αφρατέψει. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα. Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν , ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ. 

Ρίχνουμε το γάλα. 

Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στο μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και προσθέτουμε το αλεύρι  και τις βανίλιες με το μπεικιν. Απ τη στιγμή που θα ρίξουμε το αλεύρι, χτυπαμε ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα. 

Σε ενα ταψί  26εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα να ξεφορμαρετε πιο εύκολα το κέικ, βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε τη λαδόκολλα, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.Βάζουμε ενα νόμισμα τυλιγμένο καλά σε αλουμινοχαρτο. 

Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις. 

Βγάζουμε απ το φούρνο και αφήνουμε 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε. Το γυρίζουμε σε πιατέλα. 

Λιώνουμε σε Μπεν μαρι τη λευκή κουβερτούρα με το ηλιέλαιο. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε καβουρδισμενο κι ασπρίσμενο αμύγδαλο για διακόσμηση. Η απλά πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη! 

Με μαύρη κουβερτούρα λιωμένη διακοσμούμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας. 




0 comments