Κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.

 

Κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι 

Υλικά 

4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (150 γρ)

1 φλιτζάνι λάδι ελαφρύ (130 γρ)

1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι 

1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκα (90 γρ)

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(3 μισή φλυτζάνια) 

2 βανίλιες

3 κγ μπέικιν

Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, 4 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, τη μαρμελάδα , το γάλα , το αλεύρι κουταλιά κουταλιά με τις βανίλιες και το μπεικιν κοσκινισμένα. Χτυπάμε ελαφρά ένα λεπτό ακόμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά. 

Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ μέσα στη φόρμα προτού το ξεφορμάρουμε.

Απ τα ωραιότερα και μυρωδάτα κέικ που θα φτιάξετε!!!!



0 comments