Εκμέκ παγωτό

 


Υλικά

Για το παγωτό:

250 ml κρέμα γάλακτος

150 ml γάλα ζαχαρούχο 

150 ml φρέσκο γάλα 

Για τη βάση :

250 γρ κανταΐφι 

100 γρ βούτυρο γάλακτος 

Για το σιρόπι:

 350 γρ ζάχαρη 

340 ml νερό 

1 φλούδα λεμόνι 

Σαντιγί :

200 ml κρέμα γάλακτος 

Εκτέλεση:

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. 

Ανοίγουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας  το ξανουμε καλά να μην έχει καθόλου κόμπους. 

Βουτυρώνουμε ενα ταψί 35×28 και απλώνουμε το κανταΐφι. Λιώνουμε σε σιγανί φωτιά το βούτυρο και οπως είναι το περιχύνουμε στο κανταΐφι. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθει όλο το κανταΐφι. 

Βάζουμε να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις βάλουμε το κανταΐφι στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι. 

Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Σιροπιάζουμε ζεστό κανταΐφι, χλιαρό σιρόπι. 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. 

Οταν κρυώσει ετοιμάζουμε το παγωτό. 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το φρέσκο γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατεψει καλά. 

Απλώνουμε το παγωτό πανω απ το κανταΐφι και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να σφίξει το παγωτό. 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πανω απ το κρύο παγωτό. 

Πασπαλίζουμε με τριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο. 

Ακολουθήστε και στο Instagram



0 comments