Μπισκοτόγλυκο




Δροσερό γλυκό με μπισκότα και κρέμα αραβόσιτου
.

Υλικά:

1400 γρ φρέσκο γάλα

8 κσ ζάχαρη 

120 γρ κρέμα αραβόσιτου τη βραστή

2 κρόκους αυγού 

2 κσ βούτυρο 

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225 γρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την κρέμα :

Απ τα 1400 γάλα κρατάμε 2 κούπες τσαγιού για να διαλύσουμε την κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν πάρει βράση, κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε τη διαλυμένη σε γάλα κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε ξανά στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Οταν πήξει η κρέμα και είναι έτοιμη κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. 

Σε ταψάκι ή ταπερ 20×30 εκ. Στρώνουμε στη βάση μπισκότα μια στρώση,καλύπτουμε με το 1/3 της κρεμας. Κάνουμε άλλη μια στρώση απο μπισκότα και λίγη κρέμα. Τριτη στρώση μπισκότα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και έτοιμο.  Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με πασπαλισμένη κανέλα και τριμμένο μπισκότο.

Κάντε Follow Instagram



0 comments