Πορτοκαλόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής

 



Πορτοκαλόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής 

Υλικά 

200 γρ φύλλο κρούστας 

4 μέτρια αυγά 

200 γρ ζάχαρη 

180 ml ηλιέλαιο 

200 γρ χυμό πορτοκαλιού 

350 γρ γιαούρτι 

4 βανίλιες 

3 κγ μπέικιν 

140 γρ αλεύρι

Σιρόπι 

460 γρ ζάχαρη 

500 ml νερό

200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 

4 κσ κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι 

Κρέμα patisserie ή ζαχαροπλαστικής 

1 Ltr γάλα φρέσκο

50 γρ κορν φλάουρ 

220 γρ ζάχαρη

3 κσ βούτυρο

3 αυγά μέτρια

Φλούδα μισού λεμονιού 

2 βανίλιες

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής :

- Σε ένα σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους 

-Χτυπάμε ελαφρά ίσια να ανακατευτούν τα υλικά 

-Βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα το κρύο γάλα και τη φλούδα λεμονιού 

-Προσθέτουμε τη χτυπημένη ζάχαρη με τους κρόκους στο γάλα και ανακατεύουμε.

-Ρίχνουμε το κορν φλάουρ  και ανοίγουμε τη φωτιά , βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιασει. 

-Λίγα λεπτά αργότερα η κρέμα έχει πήξει και είναι έτοιμη. Αφαιρούμε τη φλούδα. 

-Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο

-Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο. 

Γυρίζουμε την κρέμα μας σε ένα βάθη σκεύος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός απ το κονιάκ να βράσουν για 5 λεπτά. Τέλος αφού κατεβάσουμε απ το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε το μείγμα :

Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες. Αφήνουμε για λίγη να στεγνώσουν,μισή ώρα περίπου. 

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη συνέχεια το λάδι, το χυμό, το γιαούρτι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. 

Τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με τις βανίλιες και το μπέικιν. 

Ρίχνουμε στο μείγμα λίγα λίγα τα κομμένα και ξερά φύλλα κρούστας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα . 

Στο μεγάλο ταψί τις κουζίνας στρώνουμε και βουτυρώνουμε μια λαδόκολλα. 

Ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 λεπτά. 

Μόλις βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να τραβήξει το σιρόπι του. 

Με ενα μαχαίρι κόβουμε την πορτοκαλόπιτα στη μέση. Θα βγάλουμε δύο πάτους. 

Παίρνουμε το ενα κομμάτι και το τοποθετούμε σε ταψί ή μπολ να εφαρμόζει το κομμάτι ακριβώς. 

Πάνω από τη βαση (την πορτοκαλόπιτα δηλαδή) απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού. Τοποθετούμε πανω απ την κρέμα το δεύτερο κομμάτι της πορτοκαλόπιτας να γίνει δηλαδή σαν σάντουιτς. 

Ταψί θα βάλετε το μεγάλο, το λεπτό της κουζίνας σας, θέλουμε η στρώση να είναι λεπτή. 

Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού!!!! 



                           Καλή επιτυχία!!! 




0 comments