Ρυζόγαλο

 


Υλικά 

1 λίτρο γάλα φρέσκο 

150 γρ ρύζι γλασέ 

250 γρ ζάχαρη 

700 γρ νερό 

50 γρ κορν φλάουρ 

1/2 φλιτζάνι νερό 

2 βανίλιες 

Για να φτιάξουμε το ρυζόγαλο :

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε το μάτι στη χαμηλή θερμοκρασία, θέλουμε να βράσει και να μαλακώσει το ρύζι, θέλει περίπου 12 λεπτά. Αν δούμε πως το ρύζι "κρατάει" κι άλλο απλά ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα.

Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και έχει σωθεί όλο το νερό του, ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στην μεσαία ταχύτητα  και βράζουμε το ρυζόγαλο μέχρι  να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε σε μισό φλυτζάνι νερό) και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίζει να πήζει.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο, κάνα δεκάλεπτο.

Το μοιράζουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε κανέλα. 



0 comments