Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού




 Υλικά 

200 γρ βιταμ soft (σε σκαφάκι) 

1-1/2  φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (300 ml )

1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκου λεμονιού (100 ml) 

2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)

3-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 400 γρ)

3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 

2 βανίλιες

Εκτέλεσή 

Χτυπάμε για λίγα λεπτά τη ζάχαρη, με το βιταμ  με έναν αυγοδάρτη, προσθέτουμε το χυμό σιγά σιγά και ανακατεύουμε . Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί το μπεικιν, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά . 

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ξεφορμάρουμε μετά απο 10 λεπτά!!! 

Η φόρμα του κέικ είναι 22 εκ.



0 comments