Υλικά
◽️300 γρ φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
◽️100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
◽️Χυμό απο 2 μανταρίνια ή απο 1 πορτοκάλι
◽️400 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή και λίγο παραπάνω φλιτζάνια)
◽️1 κγ μπέικιν
◽️2 βανίλιες
Εκτέλεση
1️⃣ Χτυπάμε με σύρμα τη φυτίνι με τη ζάχαρη άχνη να αφτρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
2️⃣ Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
3️⃣ Βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να παγώσει, έτσι θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε σχήματα με κούπ πατ.
4️⃣ Πάνω σε μια λαδόκολλα στρώνουμε το ζυμάρι, με ενα πλάστη απλώνουμε ομοιόμορφα να είναι το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια 6 χιλιοστά . Με κούπ πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα.
5️⃣ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
➡️ Μην περιμένετε να ροδίσουν απο πάνω για να τα βγάλετε, δεν ροδίσουν γιατί δεν έχουν αυγό, αν πάρουν χρώμα από κάτω, είναι έτοιμα. Οταν κρυώσουν θα γίνουν τραγανά.
Αφού βγάλουμε τα μπισκοτάκια και κρυώσουν τα γεμίζουμε με την αγαπημένη μας μαρμελάδα.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
----------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------
0 comments