Μπανάνα κέικ

 




Υλικά

3 ώριμες μπανάνες 

250 γρ ζάχαρη 

90 γρ λάδι ελαφρύ 

1 κγ κανέλα 

2 βανίλιες 

200 γρ σταφίδες 

85 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 

110 γρ καρύδι τριμμένο 

340 γρ αλεύρι 

2 ώριμες μπανάνες κομμένες στη μέση. 

Εκτέλεση 

Σε λίγο βραστό νερό βάζουμε τις σταφίδες να φουσκώσουν για λίγα λεπτά. 

Σε ένα βάθη πιάτο βάζουμε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. 

Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα. 

Ρίχνουμε τη ζάχαρη το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. 

Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κανέλα, τα καρύδια και την τριμμένη κουβερτούρα. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο κέικ. Ανακατεύουμε καλά. 

Σε ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα και Βουτυρώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα απο πάνω και αν θέλουμε βάζουμε 2 μπανάνες κομμένες στη μέση.



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά.



0 comments