Σταφιδόψωμα

 




Υλικά 

350 γρ χλιαρό νερό 

25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά

100 ml ηλιέλαιο

200 γρ ζάχαρη

1/2 κγ αλάτι

1 κγ μαχλέπι 

1 κγ κακουλέ 

40 ml χυμό πορτοκάλι (μισό πορτοκάλι) 

750 γρ αλεύρι για τσουρέκια 

200 γρ σταφίδες 

1/2 κγ κανέλα 

Εκτέλεση 

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό , προσθέτουμε το ηλιέλαιο,τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να πετύχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Μπορούμε να ζυμώνουμε και στο πολύμιξερ στο ζυμωτήριο. Θα κολλάει λίγο στα χέρια μας, δεν πειράζει, θα φουσκώσει και δεν θα έχουμε θέμα. Λαδώνουμε ένα βάθη σκεύος, βάζουμε το ζυμαράκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μισή ώρα περίπου.

 Ξεφουσκωνουμε το ζυμαράκι μας και ρίχνουμε την κανέλα και τις σταφίδες και ζυμώνουμε να ενσωματωθουν . Χωρίζουμε το ζυμάρι σε ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια.  Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν . Πριν τα βάλουμε στο φούρνο θα τα περάσουμε με ένα πινέλο με λάδι να γυαλισουν. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανάλογα με το φούρνο σας. 

Η ζύμη θα μας βγάλει 2 ταψιά της κουζίνας περίπου 20 σταφιδόψωμα. 

Καλή επιτυχία!!!!!!

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου ακολουθήστε με και στο Instagram


0 comments