Φιλέτο μπακαλιάρου με πατάτες

 



Υλικά 

4 φιλέτα ψαριού  μπακαλιάρο 

5 με 6 μέτριες πατάτες

3/4 κούπας ελαιόλαδο

1κγ αλάτι 

1/4 κγ πιπέρι

1/4 κγ θυμάρι

1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες 

1 μεγάλο κρεμμύδι 

Λίγα φύλλα μαϊντανό 

3 σκελίδα σκόρδο 

1 ποτήρι ελαιολαδο 

Εκτέλεση 

Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν καλά. 

Καθαρίζουν και πλένουμε τις πατάτες μας σε κρύο νερό. Τις αραδιάζουμε κομμένες κυδωνατες σε μέτριο ταψί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τις φέτες ντομάτας απο πάνω. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και  βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45  λεπτά στους 180  βαθμούς ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν χρειάζεται νερό. Βάλαμε τη λαδόκολλα και κρατάει υγρασία Το ψάρι και ειδικά το φιλέτο δεν θέλει πολύ ψήσιμο και γιαυτό το βάλουμε στο τέλος. 20 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο και τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω απ τις πατάτες Με ένα κουτάλι παίρνουμε λάδι απ το ταψί και  ρίχνουμε πάνω απ τα φιλέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτα ακόμα , μέχρι δηλαδή να ψηθεί και το ψάρι μας.

Καλή επιτυχία!!!!!



0 comments