Μπισκοτάκια με τρούφα

 

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο 
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη 
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι πολτό 
  • 3 κγ μπέικιν
  • 2 βανίλιες 
  • 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας 
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •        

 Εκτέλεση

Χτυπάμε με το σύρμα, το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. 

Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Όπως είναι με τη φλούδα του, το πολτοποιούμε, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο, την τρούφα και με απαλές ανακατεύουμε να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι. Δεν θέλει παίδεμα η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Ανάλογα με τη μάρκα του αλεύριου ίσως χρειαστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Πλάθουμε σε στρογγυλές μπάλες 20 γρ η κάθε μία και τις αραδιάζουμε σε ταψί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο , πάνω κάτω αντιστάσεις. 

------------------------------------------------------------


Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024 


Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.

-------------------------------------------------------------

Follom me on Instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 







0 comments