Ψαρόσουπα βελουτέ

 


Υλικά 

800 γρ  ψάρια για σούπα(κοκκινοψαρο, μπακαλιάρο ή οτι άλλο θέλετε) 

500 γρ πατάτες 

3 - 4 καρότα 

2 κλωνάρια σέλερι

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια 

Φλούδα απο 1/2 λεμόνι 

Λίγα φύλλα μαϊντανό 

Ελαιόλαδο 

Αλάτι - πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένουμε τα ψάρια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα  ψάρια και αλατίζουμε. 

Αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά και προσεκτικά τα αφαιρούμε. Στραγγίζουμε καλα το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα καλύτερα. 
Όσο βράζουν τα ψάρια εμείς ετοιμάζουμε τα λαχανικά. 

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, δεν μας νοιάζει το σχήμα τους, αφού θα τα αλεσουμε στο μπλέντερ. 

Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ζουμί που βράσαμε τα ψάρια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Οπως είναι στην κατσαρόλα, τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε , λίγα λίγα τη φορά, τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα μοιράζουμε στα πιάτα  σε κομμάτια!!! 

Follom me on Instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες.



0 comments