Μπισκότα με καρύδια και κακάο

 

Μπισκότα με καρύδια, κακάο και κανέλα, σαν ροξακια!!!! 

Υλικά

300 γρ φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου 

100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού) 

Χυμό απο  1 μεγάλο πορτοκάλι 

400 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή και λίγο παραπάνω φλιτζάνια) 

1 κγ μπέικιν 

2 βανίλιες 

Για το σοκολατένιο κομμάτι :

3 κσ κακάο 

70 γρ καρύδια χοντροκομμένα

1 κγ κανέλα 

Εκτέλεση 

Χτυπάμε με σύρμα τη φυτινη με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.

Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ζυμώνουμε να γίνει  μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 

Παίρνουμε το 1 /3 της ζύμης και την αφήνουμε στην άκρη. Στο υπόλοιπο κομμάτι ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά να γίνει η ζύμη σοκολατένια. 

Παίρνουμε το λευκό κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμο όσο περίπου και το κομμάτι της λαδόκολλας. Με το σοκολατένιο κομμάτι θα πλάσουμε  2 φιτίλια όσο  και το μήκος του φύλλου που ανοίξαμε. Τα τοποθετούμε στις άκρες και ρολαρουμε. 

Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να να παγώσει, έτσι θα είναι πιο εύκολο να κόψουμε τις φέτες. Βγάζουμε απο το ψυγείο, στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα μεγάλο ταψί. Με μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2εκ. 

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15-20 λεπτά  μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν τα βγάλετε απ το φούρνο θα είναι μαλακά, όταν κρυώνουν θα γίνουν τραγανά. Η ζύμη θα μας βγάλει 55 μπισκοτάκια. 


0 comments