Σοκολατόπιτα στο 5 λεπτό χωρίς μίξερ.
Υλικά
Ταψί :35×28
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
5 κουταλιές σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 βανίλιες
Χυμό ενος πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Γλάσο σοκολάτας
1 κουβερτούρα γάλακτος των 125γρ
1 κουβερτούρα υγείας των 125 γρ
3/4 του φλυτζανιού καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
Εκτέλεσή
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλάτι.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5 λεπτά μεχρι να αρχίζει διαλύεται η ζάχαρη . Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα . Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα .Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφιδα αν ψήθηκε,βυθίζουμε δηλαδή στο κέντρο, αν βγει καθαρή σημαίνει οτι είναι έτοιμη.
Ετοιμάζουμε το γλάσο .Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι και τη βανίλια .
Χαράζουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα και την περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο κουταλιά κουταλιά.
0 comments