Μιλφεϊγ με σφολιάτα

 



Υλικά

 1 & 1/2 φύλλο σφολιάτας

Ζάχαρη άχνη 

Κρέμα 

1 λίτρο γάλα 

100 γρ κορν φλάουρ 

300 γρ ζάχαρη 

2 βανίλιες 

3 κσ βούτυρο 

Γαρνίρισμα 

Τριμμένη σφολιάτα με 2 κσ ζάχαρη άχνη

Σαντιγί 

200 γρ κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ γάλα ζαχαρούχο 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγωσει καλά. 

Μετράμε την επιφάνεια του ταψιού που θα κάνουμε το γλυκό να κόβουμε τη σφολιάτα να εφαρμόζει στο ταψί μας.Υπολογίζουμε δύο φύλλα γιαωτο ταψάκι και ενα κομμάτι που θα τρίψουμε στην επιφάνεια. Μετα το ψήσιμο δεν θα κόβετε σωστά και θα τρίβεται. 

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια της σφολιάτας. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά σημεία να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.

Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και πατάμε να πιάσει η άχνη καλά στο φύλλο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε τη σφολιάτα  και αφήνουμε να κρυώσει. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθεί και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, ρις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα να βράσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και στο τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε καλά.

Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της σαντιγίς και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε στην κρύα κρέμα. Χτυπάμε καλά  την κρέμα να αφρατεψει πριν ρίξουμε τη σαντιγί.

Απλώνουμε το ψημένο φύλλο σφολιάτας στο ταψί και ρίχνουμε τη μισή κρέμα απο πάνω, απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. Απο πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος στρώνουμε τη σαντιγί. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα φύλλα σφολιάτας με την άχνη.


0 comments