Υλικά
Για ενα ταψί 20×30
Βάση :
1 πακέτο φρυγανιές (20 φρυγανιές)
Σιρόπι :
300 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
1 κγ κανέλα
Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
4κσ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κσ βούτυρο
Σαντιγί
400 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού διπλή στρώση με φρυγανιές,θα πάρει 20 φρυγανιές.
Βράζουμε το σιρόπι, ζάχαρη, νερό και κανέλα για 5 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο, 10 λεπτά περίπου να πέσει η θερμοκρασία.
Με ενα κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το σιρόπι πανω από τις φρυγανιές κουταλιά κουταλιά ή απλώνουμε με το πινέλο να ποτιστεί όλο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράση και να δέσει η κρέμα, ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει. Τραβάμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη ζέστη κρέμα πανω από τις σιροπισμένες φρυγανιές.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει και να απλώσουμε τη σαντιγί.
Αφού κρυώσει καλά η κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πανω απ την κρέμα.
Γαρνίρουμε με αμύγδαλο καβουρδισμενο και κανέλα!!!
0 comments