Κοτόσουπα με ρύζι



Υλικά 

1 κοτόπουλο χωριάτικο σε μερίδες 1600 γρ περίπου 

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

1φλιτζανακι του καφέ ρύζι γλασέ 

Αλάτι - πιπέρι 

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

Χυμός 1 λεμονιού 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνουμε κρύο νερό να το σκεπάζει γύρω στα 2 1/5 με 3 λίτρα. 

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανοίγουμε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία. 

Μόλις πάρει μια βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε στη μεσαία θερμοκρασία και με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε δηλαδή τον σκούρο αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια. 

Σιγοβράζουμε για 45 περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο βράζει το κοτόπουλο. 

Αφαιρούμε το κοτόπουλο  και  σουρώνουμε το ζωμό. 

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το κοτόπουλο για να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε. 

Ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε κομμάτια. 

Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. 

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το κοτόπουλο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο, 10 λεπτά περίπου μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο. 

Για το το αυγολέμονο :Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ πρώτα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν , ρίχνουμε τους κρόκους και το λεμόνι.Προσθετουμε σιγά σιγά όσο περισσότερο ζουμί μπορούμε απ την κατσαρόλα, δεν σταματάμε να χτυπάμε . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρά να ανακατευτεί. 

Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα!!!! 





0 comments