Κολοκυθοανθοί στο τηγάνι




Υλικά 

15 κολοκυθοανθοί

Για το κουρκούτι :

270 γρ αλεύρι 

330 ml σόδα αναψυκτικό 

1/2 κγ. Αλάτι 

1/4 κγ πιπέρι 

1 πρέζα ζάχαρη

Γέμιση 

150 γρ τυρί φέτα 

50 γρ τυρί κρέμα 

Λίγα τριμμένα φύλλα δυόσμο 

Αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση 

1️⃣ Κοιτάμε να βρούμε τρυφερούς ανθούς κολοκυθιού. 

2️⃣ Τους πλένουμε καλά σε τρέχουμε νερό, βγάζουμε το εσωτερικό λουλουδάκι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

3️⃣ Σε βάθη πιάτο βάζουμε τη σόδα, προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι πιπέρι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. 

4️⃣ Ανακατεύουμε τη φέτα, το δυόσμο και το τυρί κρέμα και γεμίζουμε με 1 κσ. κάθε κολοκυθολούλουδο. 

5️⃣ Σε βάθη τηγάνι βάζουμε τα λάδι να κάψει. Παίρνουμε ένα ένα κολοκυθολούλουδο και το βουτάμε στο κουρκούτι. Αμέσως το ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 

6️⃣  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κολοκυθολούλουδα.

 7️⃣ Αφού τηγανίσουμε τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα περιττά λάδια. 

8️⃣ Σερβίρουμε ζεστά!!!! Αν μείνει κουρκούτι ρίξτε τυρί φέτα και τηγανίστε τα, είναι σαν τυρένιους λουκουμάδες. 



0 comments