Υλικά
1 κούπα γιαούρτι
3/4 κούπας κεφίρ
2 κσ ηλιέλαιο
1 κγ μπέικιν
1 αυγό
2 κγ ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κσ βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με το νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το αλάτι με το μπεικιν ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά στι ψυγείο.
2️⃣ Σε αντικολλητικο τηγάνι ρίχνουμε λίγο απ το βούτυρο να πιάσει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Σκουπίζουμε με χαρτί το περίσσιο βούτυρο) και και στη συνέχεια με μια κουτάλα της σάλτσας ρίχνουμε μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
3️⃣ Περιμένουμε μέχρι να πιάσει φουσκάλες. Όταν η πανω πλευρά με τις φουσκάλες αρχίσει να ψήνεται θα χάσει τη γυαλάδα του που σημαίνει είναι έτοιμα για γύρισμα. Γυρίζουμε και ψήνουμε 1 λεπτό ακόμα.
4️⃣ Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο μείγμα.
5️⃣ Αν δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, σε απλό τηγάνι κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλα και φτιάξτε πάνω εκεί τα πανκεικς.
6️⃣ Δοκιμάστε να βάλετε τυρί φέτα ή ανθότυρο στο μείγμα. Γίνονται φανταστικές οι τηγανίτες
0 comments