Υλικά
1 κιλό συκωταριά αρνίσια
1 φλιτζάνι ξύδι
1 κσ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
1 κσ μουστάρδα
1 κγ ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
3 κσ Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζητήστε απ το χασάπης να σας καθαρίσει τη συκωταριά. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κομμάτια.
2️⃣ Βάζουμε τη συκωταριά σε βάθη μπολ με νερό και ρίχνουμε το ξύδι. Αφήνουμε στο ξύδι για 3 τέταρτα να φύγει η βαριά μυρωδιά.
3️⃣ Ξεπλένουμε καλά και βάζουμε τα κομμάτια σε βάθη τηγάνι. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει σκεπασμένο με ένα καπάκι μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό και να αρχίσει να πιάνει κρουστά στο τηγάνι. Τότε βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε το λάδι.
4️⃣ Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας αρκετές φορές τα κομμάτια να τσιγαριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
5️⃣ Οταν έχει πάρει σκούρο χρυσάφι χρώμα είναι έτοιμη.
6️⃣ Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά, τραβάμε απ το μάτι της κουζίνας και σκεπάζουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.
7️⃣ Έτοιμη η τηγανιά να σερβιριστεί!!!!
0 comments