Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις πλένουμε σε τρεχούμενο νερό.
Τις κόβουμε λεπτές για τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν απ τα νερά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν .
Βάζουμε λάδι σε βάθη τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και μετά απλώνουμε τα κρεμμύδια πάνω απ τις πατάτες.
Δεν ανακατεύουμε, περιμένουμε να πιάσουν κρουστά οι πατάτες απ την κάτω πλευρά του τηγανιού. Όσο τηγανίζονται οι πατάτες τα κρεμμύδια αρχίζουν να καραμελωνουν. Γυρίζουμε με ένα κουτάλι να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου Natasa Kantarakia
0 comments