Υλικά
250 γρ βούτυρο
150 ml ηλιέλαιο
250 γρ. γιαούρτι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χοντρό
300 γρ. αλεύρι
3 κγ μπέικιν
Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
1️⃣ Βάζουμε σε μια λεκάνη ή στόν κάδο του μίξερ τα υλικά και τα ζημώνουμε ελαφρά να γίνει ένα λείο ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε με μιά πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 με 20 λεπτά.
2️⃣ Το κόβουμε και ίσα μέρη και το ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Με ένα κούπ πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά. Βάζουμε 4 στρογγυλά το κάθε ένα να είναι ενωμένο με το άλλο περίπου στην μέση. Τα τυλίγομε και ανοίγουμε λίγο τα φυλλαράκια να γίνει το τριανταφυλλάκι. Βαζουμε στήν μέση ένα αμύγδαλο (προαιρετικά)
3️⃣ Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα και τα ψήνουμε στούς 180 αέρα και αντιστάσεις περίπου μισή ώρα (ανάλογα με τόν φούρνο μας) γιά να ροδίσουν όμορφα.
4️⃣ Όσο ψήνονται εμείς βράζουμε το σιρόπι. Βαζουμε τα υλικά σε μιά κατσαρολίτσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα και 3 κσ απο κάποιο λικέρ της αρεσκίας μας ή κονιάκ γιά να δώσει ποιό ωραία γεύση..!!
5️⃣ Μόλις βγούν από τον φούρνο τα ρίχνουμε αμέσως σε χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να ρουφίξουν μέχρι μέσα. Τα βγάζουμε σε μιά πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πρίν τα σερβίρουμε.!!
Συνταγή Stella Mouts
0 comments