Ανατολίτικα σιροπιαστά




Υλικά 

250 γρ βούτυρο 

150 ml ηλιέλαιο

250 γρ. γιαούρτι

1 μέτριο αυγό 

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

100 γρ σιμιγδάλι χοντρό

300 γρ. αλεύρι

1 κγ μπέικιν 

1 φλιτζάνι αμύγδαλα σπασμένα για τη γέμιση. 

Ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση 

Σιρόπι 

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό

Εκτέλεση

1️⃣ Βαζουμε σε μια λεκάνη ή στόν κάδο του μίξερ τα υλικά και τα ζημώνουμε ελαφρά να γίνει ένα λείο ζυμαράκι. Το σκεπάζουμε με μιά πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 με 20 λεπτά. 

2️⃣ Το κόβουμε σε ίσα μέρη και το ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Με ένα κούπ πάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά. 

3️⃣ Παίρνουμε μιά καινούργια τσατσάρα και πλαταίνουμε λίγο το στρογγυλό μας να φτάσει στο μέγεθος της τσατσάρας. Βάζουμε  στή μέση λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θελουμε και το κλείνουμε ρολάροντας το πάνω στήν τσατσάρα γιά να κάνει το σχεδιάκι. Ενώνουμε τις δύο άκρες. 

4️⃣ Τα αραδιάζουμε  σε ένα ταψί  με λαδόλολα και τα ψήνουμε στούς 180 αέρα και αντιστάσεις περίπου μισή ώρα (ανάλογα με τόν φούρνο μας) γιά να ροδίσουν όμορφα.

5️⃣Όσο ψήνονται εμείς βράζουμε το σιρόπι. Βαζουμε τα υλικά σε μιά κατσαρολίτσα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα και 3 κσ απο κάποιο λικέρ της αρεσκίας μας ή κονιάκ γιά να δώσει ποιό ωραία γεύση..!! 

6️⃣ Μόλις βγούν από τον φούρνο τα ρίχνουμε αμέσως σε χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να ρουφίξουν μέχρι μέσα. Τα βγάζουμε σε μιά πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πρίν τα σερβίρουμε.!!

Συνταγή Stella Mouts



0 comments