Μπισκοτόγλυκο με ζελέ




Υλικά 

14 μπισκότα μπι μπερ σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρύο φρέσκο γάλα 

Κρέμα 

700 γρ φρέσκο γάλα

40 γρ κορν φλάουρ

2 γεμάτες κσ ανθός αραβόσιτου 

60 γρ ζάχαρη 

2 κσ βούτυρο 

2 βανίλιες

Ζελέ 

1 φακελάκι ζελέ λεμόνι 85 γρ

200 γρ βραστό νερό 

200 γρ κρύο νερό 

Εκτέλεση

Για ενα μικρό ταψάκι 18×25

1️⃣ Βρέχουμε τα μπισκότα στο γάλα και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Κάνουμε 2 στρώσεις με τα μπισκότα.

2️⃣ Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το ανθος αραβοσίτου, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει και να δέσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 

3️⃣ Προσθέτουμε τη ζέστη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. 

4️⃣ Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και προσθέτουμε και το κρύο νερό, ανακατεύουμε. 

5️⃣ Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ κουταλιά κουταλιά πάνω από την κρέμα. 

6️⃣ Βάζουμε στο ψυγείο προσεκτικά και αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ!!!! 

7️⃣ Σερβίρουμε ή παίρνουμε κουτάλι της σούπας και τσακίσουμε το γλυκό!!!! 



0 comments