Μεσογειακή μακαρονάδα.

 



Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια Ν'3 

1 μέτριο κρεμμύδι 

1 σκελίδα σκόρδο 

1 φλιτζάνι ελιές σε ροδέλες 

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση 

1 ώριμη ντομάτα τριμμένη σε τρίφτη 

1 μικρή μελιτζάνα κομμένη κυβάκια 

Λίγα φύλλα βασιλικού 

Φρέσκια ρίγανη 

Αλάτι - πιπέρι

3 κσ Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση 

1️⃣ Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Πριν σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατάμε 1/2 φλιτζάνι απ το νερό που βράζουν. 

2️⃣ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 5 λεπτά. 

3️⃣ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά  να σοταριστουν για 3 λεπτά.

4️⃣ Σβήνουμε με τη ντομάτα προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε για 3 λεπτά. 

5️⃣ Ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε απ τα βρασμένα μακαρόνια και αμέσως προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού. 

Μπαχάρι και κανέλα


0 comments