Καρυδάκι γλυκό



Η επιτυχία του γλυκού με δικαίωσε και στο χρώμα και στην γεύση ..!!!

Υλικά 

1 κιλό καρυδάκι πράσινο

1 κιλό ζάχαρη

1½ ποτήρι νερό

χυμό από 1/2 λεμόνι

λίγα γαρίφαλα

Εκτέλεση 

1️⃣ Διαλέγουμε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια. Φοράμε γάντια γιατί βάφουν πολύ το δέρμα. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε εξωτερικά τη λεπτή τους φλούδα και κόβουμε λίγο τις δύο κορυφές από κάθε καρυδάκι. Τα ζεματάμε για 2΄-3΄ σε νερό που βράζει. 

2️⃣ Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές τη διαδικασία κι έπειτα τα στραγγίζουμε.

3️⃣ Αφού κρυώσουν, τα τρυπάμε στην πλευρά του κοτσανιού και τα ζουλάμε να στραγγίσουν καλά. Καρφώνουμε σε καθένα από 1 γαρύφαλο.

4️⃣ Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα καρυδάκια. Ξαφρίζουμε. Τα βράζουμε για 15΄-20΄ και μετά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στην κατσαρόλα.

5️⃣ Ξαναβάζουμε το γλυκό στη φωτιά για να δέσουμε σωστά το σιρόπι. Αφού δέσει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

6️⃣ Μόλις κρυώσει, βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή της φίλης μου Dimitris Anastasia Gkatzara

Μπαχάρι και κανέλα

0 comments