Ρεβανί με κρέμα



Για το ραβανί:

1φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο

1 φακ.μπέικιν

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 

2 βανίλιες

4 αυγά

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι 

3 φλ τσαγιού νερό

3 ζάχαρη

φλούδα ενός λεμονιού

Για την κρέμα:

660 γρ φρέσκο γάλα 

45 γρ ανθός αραβόσιτου 

2 κσ βούτυρο 

Εκτέλεση

1️⃣ Τα αυγά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το γιαούρτι θα το βγάλετε μισή ώρα νωρίτερα απ το ψυγείο. 

2️⃣ Στον κάδο του μίξερ  ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα , μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το ξύσμα ενω συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το μπεικιν, με το αλεύρι κοσκινισμενα και τις βανίλιες.

3️⃣ Σε βουτυρωμένο ταψί 24×32 ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου . 

4️⃣ Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά και το βράζουμε για 8 λεπτά. Σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά . Κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι!!!!

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

 5️⃣ Απο το γάλα κρατάμε μισό φλιτζάνι και διαλύουμε την κρέμα αραβόσιτου. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί με τη ζάχαρη. Μολις πάρει βράσει, τραβάμε από τη φωτιά κσι προσθέτουμε το διαλυμένο ανθός αραβόσιτου. 

6️⃣ Βάζουμε πάλι στη φωτιά να πάρει μια βράσει ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς να μη αρπάξει. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη να κρυώσει. Πριν ρίξουμε την κρέμα αραβόσιτου την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει στο μίξερ. 

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και σερβίρουμε. 

Συνταγή φωτογραφία Αριστέα Αλεξίου



0 comments