Υλικά
Κεφτεδάκια
500γρ κιμάς μοσχάρι
300 γρ κιμάς χοιρινός
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ.κολιανδρο
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ.μπαχάρι
Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 κσ ελαιόλαδο
Πατάτες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
1 κγ αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
1/2 κγ θυμάρι
1 κγ ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.
2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.
3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.
4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.
5️⃣ Απλώνουμε τιε πατάτες σε ενα ταψί και πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό ανακατεύουμε καλά.
6️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν και τα αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες. Με ενα κουτάλι παίρνουμε απ το κοκκινιστό ζουμί και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.
7️⃣ Βρέχουμε ενα κομμάτι λαδόκολλα ίσα με τι μέγεθος του ταψιού και σκεπάζουμε το φαγητό.
8️⃣Ψήνουμε με τη λαδόκολλα στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 40 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσουν.
0 comments