Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ζελέ και από πάνω μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.
ΥΛΙΚΆ :
1 ταψάκι 26εκ.
250 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
150 γρ μαργαρίνη
800 γρ γιαουρτι
380 γρ γάλα ζαχαρούχο
1 κουτι ζελέ βατόμουρο
1 ποτήρι νερού βραστό νερό
450 γρ μαρμελαδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα με το ζελέ...
Διαλύουμε τα δύο φακελάκια ζελέ στο βραστό νερό ΠΡΟΣΟΧΉ ΜΌΝΟ ΈΝΑ ΠΟΤΉΡΙ ΝΕΡΌ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΎΟ ΦΑΚΕΛΆΚΙΑ
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει λίγο.
Χτυπάμε με ενα σύρμα για λίγα λεπτά το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει το ζελέ.
Εντωμεταξύ Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο αφού πρώτα το λιώσουμε σε χαμηλή φωτιά.
Ενώνουμε μπισκότα και μαργαρίνη και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψί σαν βάση.
Πατάμε να απλωθεί σε όλο την επιφάνεια ίση ποσότητα και το βαζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το μείγμα απ το ψυγείο, ρίχνουμε το ζελέ και τα ενώνουμε,τα χτυπαμε για μισό λεπτό με το μίξερ ίσα να ανακατευτούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω απ τα μπισκότα...
Αφού παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα απλώνουμε τη μαρμελαδα.
tips:
Σ αυτό το γλυκό προσέχουμε 2 βασικά πράγματα
1:να διαλύσουμε τα 2 φακελάκια ζελέ με 1 ποτήρι νερό ΜΌΝΟ
2 : το ζελέ όταν το ρίξουμε στη σαντιγί δεν πρέπει να είναι τελείως υγρό αλλά ούτε σαν έτοιμο ζελέ μια ενδιάμεση κατάσταση.
0 comments