Banoffee τούρτα μπανόφι

 



Υλικά 

Τσέρκι Ν°19

1 πακέτο μπισκότα digestive

40 γρ βούτυρο λιωμένο

1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

1 φακελάκι garni

200 ml γαλα φρέσκο

Τριμμένη σοκολάτα, τρούφα ή ό, τι θέλουμε για γαρνίρισμα!

Εκτέλεση 

1️⃣ Στο multi περνάω τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη. Λιώνω το βούτυρο κ ανακατεύω με το μπισκότο κ στρώνω το μείγμα σε ταψάκι ή τσερκι. Το πατάω καλά κ βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο να σταθεροποιηθει.

2️⃣ Βγάζω από το ψυγείο και καλύπτω την επιφάνεια με ροδέλες από μπανάνα. Από πάνω ρίχνω το καραμελωμενο ζαχαρούχο κ απλώνω καλά.

3️⃣ Ετοιμάζω τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες κ την τοποθετω πάνω από το ζαχαρούχο. Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει 4 ώρες περίπου.

4️⃣  Γαρνίρω την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα λίγο πριν σερβίρω.Καλη απόλαυση!

Αριστέα Αλεξίου

0 comments