Καγιανάς στραπατσάδα




Υλικά 

✔️3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

✔️4 μέτρια αυγά

✔️1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

✔️ 1 μικρό κρεμμύδια τριμμένο 

✔️ 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια

✔️Αλάτι

✔️ Πιπέρι 

✔️ Ρίγανη 

✔️Τυρί φέτα

Εκτέλεση 

1️⃣ Τρίβουμε τις ντομάτες σε ενα βάθη πιάτο και ρίχνουμε αλάτι.

2️⃣ Σπάμε τα αυγά σε ενα μπολ, τα χτυπάμε και προσθέτουμε τη φέτα. 

3️⃣ Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά να αρχίσει να ζεσταίνεται. Προσθέτουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά , ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει τα περισσότερα υγρά.

2️⃣ Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ψηθεί το αυγό και να δέσει, θέλει περίπου 2 με 3 λεπτά .

3️⃣ Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε ζέστη με φρυγανισμένο ψωμί!!

4️⃣ Εναλλακτικά μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τη χτεσινή ντοματοσαλάτα που μας περίσσεψε, χωρίς το αγγουράκι αν τυχόν βάλαμε. 

0 comments