Κριθαράκι λαχανικών

 



Υλικά

✔️1 μικρή μελιτζάνα κομμένη κυβάκια και καθαρισμένο απ τη φλούδα. 

✔️1 πιπεριά κόκκινη κομμένη κυβάκια 

✔️ 1 πιπεριά πράσινη κομμένη κυβάκια 

✔️ 8 ντοματίνια 

✔️ 1/2 κρεμμύδια ξερό κομμένο κυβάκια

✔️ 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο 

✔️ 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι μέτριο

✔️ 1 /4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

✔️ 1 σφηνάκι τσίπουρο 

✔️ 2 & 1 /2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό 

✔️ Αλάτι 

✔️ Πιπέρι 

✔️ Ρίγανη

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε μια μέτρια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, το λάδι και τα βάζουμε στη φωτιά να σωταριστουν για 3 με 4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, δεν θέλουμε να καούν απλά να γυαλίσουν και να μαραθούν.

2️⃣ Προσθέτουμε το κριθαράκι ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να γυαλίσει. Αλατοπιπερωνουμε δεν ρίχνουμε τη ρίγανη, θα τη ρίξουμε στο τέλος γιατί πικρίζει αν τη ρίξουμε απ την αρχή.

3️⃣ Σβήνουμε με το τσίπουρο ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο ξαι αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 με 12 λεπτά.

4️⃣ Τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη λίγο βασιλικό προαιρετικά και σερβίρουμε ζεστό.



0 comments