Γλυκό ψυγείου με ζελέ



 Γλυκό ψυγείου με ζελέ 

Για ένα μικρό πυρέξ 15×22 (αν το κάνετε σε μεγαλύτερο διπλασιάζετε την ποσότητα)

Υλικά 

Μισό πακέτο πτι-μπερ

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια

1 φακελάκι φρουί-ζελέ της αρεσκείας σας

600 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 

4 κουτ.σούπας κοφτές ζάχαρη

Εκτέλεση 

Φτιάχνω το ζελέ κ βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.

Φτιάχνω την κρέμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί(γάλα,άνθος αραβοσίτου,ζάχαρη) ώσπου να πήξει.

Στο πυρέξ στρώνω 2 στρώσεις μπισκότα αφού ραντίσω λίγο με το γάλα!

Ρίχνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα κ αφήνω να κρυώσει κ βάζω στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει η κρέμα έχει κ το ζελέ λίγο αρχίσει να πήζει.Το χτυπάω στο μίξερ κ το τοποθετώ πάνω από την κρέμα.

Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.

Το ζελέ δεν έχει τη λεία εμφάνιση,στέκεται όμως μια χαρά κ δεν περνάει μέσα από την κρέμα.

Συνταγή φωτογραφία Αριστέα Αλεξίου

0 comments