Γλυκό ψυγείου με ζελέ
Για ένα μικρό πυρέξ 15×22 (αν το κάνετε σε μεγαλύτερο διπλασιάζετε την ποσότητα)
Υλικά
Μισό πακέτο πτι-μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 φακελάκι φρουί-ζελέ της αρεσκείας σας
600 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
4 κουτ.σούπας κοφτές ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνω το ζελέ κ βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Φτιάχνω την κρέμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί(γάλα,άνθος αραβοσίτου,ζάχαρη) ώσπου να πήξει.
Στο πυρέξ στρώνω 2 στρώσεις μπισκότα αφού ραντίσω λίγο με το γάλα!
Ρίχνω την κρέμα πάνω από τα μπισκότα κ αφήνω να κρυώσει κ βάζω στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η κρέμα έχει κ το ζελέ λίγο αρχίσει να πήζει.Το χτυπάω στο μίξερ κ το τοποθετώ πάνω από την κρέμα.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει.
Το ζελέ δεν έχει τη λεία εμφάνιση,στέκεται όμως μια χαρά κ δεν περνάει μέσα από την κρέμα.
Συνταγή φωτογραφία Αριστέα Αλεξίου
0 comments