Υλικά
Βάση
✔️220 γρ μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ (ανάμικτα)
✔️1 φλιτζάνι καφές εσπρέσο ή νεσκαφες με γάλα και ζάχαρη όση πίνετε συνήθως στον καφε.
Κρέμα
✔️300 γρ τυρί κρέμα
✔️300 γρ γάλα ζαχαρούχο
✔️400 γρ κρέμα γάλακτος
✔️1 φλιτζάνι καφές εσπρέσο ή νεσκαφες με γάλα και ζάχαρη όση πίνετε συνήθως στον καφε.
Διακόσμηση
✔️200 γρ πραλίνα
✔️1/4φλιτανιού γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
1️⃣Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε μια σειρά στο ταψάκι. και τα βάζουμε σε ταψάκι.
2️⃣ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει στο τέλος προσθέτουμε τον καφέ και χτυπάμε να ενσωματωθεί με το μείγμα. Θα είναι περίπου σαν γιαούρτι, μην το φοβάστε θα σφίξει στο ψυγείο.
3️⃣ Ρίχνουμε λίγη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε μια σειρά από μπισκότο βουτηγμένα στον καφέ. Ρίχνουμε λίγη ακόμα κρέμα και στρώνουμε ακόμα μια μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ.
4️⃣ Απο πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και στρώνουμε με ενα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα.
5️⃣ Αραιώνουμε την πράλινα στο γάλα και στρώνουμε ομοιόμορφα πανω απο την κρέμα. Τρίβουμε λίγα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν σερβίρουμε!!!
0 comments