Υλικά
✔300 γρ ριγκατονι
✔1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη κυβάκια
✔7-9 ντοματίνια κομμένα στη μέση
✔1 σκελίδα σκόρδο
✔1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
✔Λίγα φύλλα βασιλικού
✔Αλάτι
✔Ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣ Αρχικά θα κόψουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και θα τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι και θα τα βάλουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια. Στη συνέχεια, βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά και αλατίζουμε.
2️⃣ Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τσ ριγκατονι και βράζουμε για 8 λεπτά.
3️⃣Λίγα λεπτά πριν σουρώσουμε βάζουμε ενα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο κομμένο και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά ίσα να μαραθούν τα ντοματάκια και στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα φύλλα βασιλικού.
4️⃣ Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα μακαρόνια που βράζουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, όπως είναι με τα υγρά που θα πιάσει η κουτάλα . Ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και έτοιμο για σερβίρισμα!!!
0 comments