Υλικά
✔ 1600 κιλού φτερούγες κοτόπουλο
✔50 γρ ελαιόλαδο
✔2 κσ μουστάρδα
✔1 κγ μέλι
✔1 κσ κέτσαπ
✔1 κγ ξερή ρίγανη
✔1 κγ πάπρικα καπνιστή
✔ 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
✔ 1/2 κγ πιπέρι
✔ 1 κγ θυμάρι
✔Αλάτι
Εκτέλεση
1️⃣ Αφαιρούμε τις άκρες απ τις φτερούγες, κόβοντας τες με μαχαίρι,αν δεν μας τις ετοιμάσει ο κρεοπώλης. Πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν απο νερά, τραβάει καλύτερα τα μπαχαρικά και τη μαριναδα και γίνονται πιο τραγανές στο ψήσιμο.
2️⃣ Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαριναδα σε ενα μπολ και αναμιγνύουμε. Βουτάμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε για μισή ώρα να τραβήξουν τα αρώματα.
3️⃣ Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 γρ πάνω κάτω αέρα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί της κουζίνας να χωράνε όλες οι φτερούγες σε μια σειρά και τις απλώνουμε.
4️⃣ Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά και να πάρουν τραγανή κρουστά.
0 comments