Πιτάκια με γαλοπούλα και Φιλαδέλφεια




Πιτάκια εύκολα με ζύμη γιαουρτιού. Γίνονται πολύ αφράτα και φτιάχνονται μέχρι να πεις κύμινο.θα τα λατρέψετε.

Υλικά

✔️ 560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

✔️ 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν

✔️ 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

✔️ 180 γρ ηλιέλαιο 

✔️ 100 ml γάλα φρέσκο 

✔️ 1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

✔️ 150 γρ τυρί κρέμα 

✔️ 8 φέτες γαλοπούλα

✔️ 1 ασπράδι αυγού 

Για να αλείψουμε τα πιτάκια 

✔️ 1 κρόκο αυγού 

✔️ 2 κσ γάλα 

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας. 

2️⃣ Απλώνουμε το ζυμάρι σε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε λεπτό φύλλο 40 ×45 και πάχος 1,5εκ και κόβουμε τη ζύμη με ενα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος. 

3️⃣Απλώνουμε κατά μήκος τις φέτες γαλοπούλας και απο πάνω στρώνουμε με ένα κουτάλι το τυρί κρέμα.Με τη λαδόκολλα ρολαρουμε το φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Θα γίνουν δυο μπαστούνια. 

4️⃣ Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

5️⃣ Αλείφουμε απο πάνω με αυγό και γάλα αραιωμένο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα. 



0 comments