mini cheesecake λεμόνι




 Υλικά 

Για τη βάση 

✔️ 220 γρ μπισκότα τύπου Μιράντα ή πτι-μπερ. 

✔️ 150 γρ βούτυρο 

Για την κρέμα 

✔️300 γρ τυρί κρέμα  

✔️400 γρ κρέμα γάλακτος 35%

✔️ 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι 

✔️ 300 γρ γάλα ζαχαρούχο 

✔️ 1/2 ποτήρι ζεστό νερό 


Εκτέλεση 

1️⃣ Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζελέ με το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι δηλαδή να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα . 

2️⃣ Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και σε χαμηλή θερμοκρασία και τα ανακατεύουμε με  τα τριμμένα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. 

3️⃣ Σε ταψάκι για μάφινς βάζουμε σε κάθε υποδοχή μια χάρτινη θήκη ψησίματος. Βάζουμε 2 κσ από το μείγμα μπισκότου και πιέζουν με το κάτω μέρος ενός ποτηριού να γίνει η βάση. 

4️⃣ Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ζελέ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Θα είναι περιπου σαν γιαούρτι, μην το φοβάστε θα σφίξει στο ψυγείο. 

5️⃣ Μοιράζουμε την κρέμα στις θήκες μάφινς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες. 

6️⃣ Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότο. 

0 comments