Με λίγες φράουλες και λίγα κατεψυγμένα φρούτα έφτιαξα μια ωραία σάλτσα και τι καλύτερο από να την απολαύσουμε σε ένα τσιζ κέικ
Για τη σάλτσα
Φράουλες βανιλιες κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα και ζάχαρη ανάλογα τα γούστα εγώ την έκανα ξινουτσικη
Για τη βάση
1 πακέτο πτι Μπερ τριμμένο
150 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
500 γρ κρέμα γάλακτος
2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια
μισό ζαχαρουχο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
5 γρ ζελατίνη σκόνη σε 2 κ σ νερό και όταν φουσκώσει σε 2 κ σ καυτό νερό να λιώσει
Τρίβουμε τα μπισκότα προσθέτουμε το βούτυρο και στρώνουμε σε ένα ταψακι τον πάτο και τα πλαϊνά η βάζουμε σε ποτήρια 11 τεμ μου βγήκαν
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να φουσκώσει ρίχνουμε το ζαχαρουχο αν το θέλετε ποιο γλυκό βάλτε το όλο
το τυρί κρέμα και χτυπάμε
Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό και στο τέλος τη ζελατίνη η κρέμα είναι ελαφριά και έχει μια οξύτητα από το λεμόνι αλλά εμάς μας αρέσει μπορείτε να το παραληψετε
Γεμίζουμε το ταψακι η τα ποτήρια με την κρέμα και όταν παγώσει ρίχνουμε την σάλτσα με τα φρούτα η μαρμελάδα φράουλας η κεράσι ανάλογα τα γούστα μας!!
Συνταγή Βίκη Αναματερου
0 comments