Τυρόπιτα τσαλακωτή





 Υλικά

Για ένα μικρό ταψάκι:

✔️7 φύλλα κρούστας

✔️270ml  φρέσκο γάλα

✔️150 γρ τυρί κρέμα 

✔️100 γρ τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

✔️300 γρ φέτα 

✔️70 ml λάδι και λίγο ακόμα για να ραντίσουμε τα φύλλα

✔️ αλάτι

✔️ πιπέρι

✔️ ρίγανη

✔️Λίγη τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα 

Εκτέλεση

1️⃣ Για να φτιάξουμε την πίτα, πρώτα βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία, τα ανοίγουμε στον πάγκο και κρατάμε 3 φύλλα στην άκρη και σκεπασμένα,τα δύο θα τα στρώσουμε κάτω στο ταψί και το άλλο από πάνω απ' το μείγμα.

2️⃣ Με ενα μαχαίρι κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε λεπτές φέτες ή σε κομμάτια με τα χέρια μας για πιο εύκολα και γρήγορα.Τα αφήνουμε στην άκρη ξεσκέπαστα να ξεραθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.

3️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμενη,τα τριμμένα τυριά,το λάδι, και λίγο αλάτι,μη γίνει πολύ αλμυρή γιατί και η φέτα και τα τυριά είναι αλμυρά, οπότε λίγο αλάτι.Πιπέρι κι αυτό λίγο και ρίγανη.Ανακατεύουμε καλά.

4️⃣ Ρίχνουμε τα τριμμένα φύλλα στο μείγμα , ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη να τραβήξουν τα φύλλα τα υγρά απ' το μείγμα.

5️⃣ Λαδώνουμε ένα ταψάκι μικρό και στρώνουμε τσαλακώτα (σουρωτά) 2 φύλλα να πιάσουν όλη την επιφάνεια.Ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε το μείγμα . Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο τσαλακώτο και ραντίζουμε με λάδι.Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.

6️⃣ Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 πάνω κάτω αέρα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.




0 comments